Svensk børnehave indfører tofarvede kagemænd

Sverige er efterhånden verdensmestre i at censurer racistiske navne og udtryk eller lave regler der forhindre forskelsbehandling af minoriteter.

I den svenske tv serie “Här kommer Pippi Långstrump” omtaler seriens hovedperson Pippi sin far som negerkonge. Ordet negerkonge er blevet erstattet af Konge. Og når det kommer til navne på fugle der har en racistisk klang, så har den svenske censur ændret i alt 4000 fuglenavne ud af i alt 12000 navne. Også det kønsneutrale ord “Hen” bruges nu for ikke kun at bruge han eller hun.

Nu har bestyrelsen i en børnehave i den svenske by Granlunda vedtaget at når der fremover skal bages kagemænd skal de være tofarvede. Kagemanden som kan ses på billedet herunder viser hvordan bestyrelsen ønsker at forældre og pædagoger skal dekorere deres kagemænd.

Jimmie Åkesson som er partiformand for det svenske højrenationale parti Sverigedemokraterna raser over børnehavens beslutningen og kalder det “typisk svensk børnehave politik”.

Men det bliver endnu mere interessant om der fremover skal bages tofarvede kagemænd i alle børnehaver i Sverige. Det svenske regeringsparti Socialdemokraterna har nemlig fremsat det som et lovforslag og det skal nu til afstemning i Riksdagen.